LOKÁLPATRIÓTAKÉNT

Lokálpatriótának lenni nem jelent mást, mint mindig ott lenni. Figyelni, szólni, tenni. A városért.

Elsődleges célunk az Oroszlányban lakókat a városi közéletben való aktív részvételre ösztönözni, a várospolitikában hangot adni a helyi érdekeknek, segíteni az oroszlányi vállalkozások fejlődését, ápolni a város közösségi, kulturális hagyományait, értékeit, valamint előmozdítani a környezetvédelem, környezetszépítés ügyét.

Sokan idegenkednek manapság a politika, várospolitika szótól, nem megkülönböztetve azt a pártpolitikától. Igenis politizálunk, hiszen a politika kifejezés az ókori görög polisz névből ered, ennek jelentése pedig: közélet. Ez értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékenyen, vagy tétlenül politikát folytat.
Mi felelősséget vállalva, elkötelezetten szeretnénk politizálni. Tagjaink között vannak baloldali, jobboldal, balközép, jobbközép, liberális és még sorolhatnánk milyen érzelmű és irányultságú emberek.

De ami összehozta ezt a közösséget, az nem az irányultság, a gondolatvilág, hanem a tenni akarás - Oroszlányért.

 

CSATLAKOZNI SZERETNE?
Töltse le az Egyesület belépési nyilatkozatát és juttassa el az abban megjelölt elérhetőségekre. Az egyesület alapszabálya értelmében jelentkezését két alapító tagnak kell támogatnia, majd arról az elnökség dönt. Ezután kap megerősítő levelet a tagságról.

Belépési nyilatkozat_OLPK

Az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre Egyesület alapszabályát itt olvashatja.

OLPK Alapszabály